Ahad, Disember 16, 2012

Belajar sambil bermain -Mengenal Warna

Biasanya pada usia 2-3 tahun, anak-anak sudah mampu membezakan warna walaupun ada ketikanya masih keliru. Ibu bapa boleh membantu anak-anak dengan bermain bersama mereka, permainan blok dan bola yang berwarna-warni. Selerakkan bola atau blok di satu ruang seperti di ruang tamu dan minta sikecil mengumpulkan blok atau bola tersebut mengikut warna dan menyusunnya menjadi bentuk atau menara. Selain daripada memperkenalkan warna, permainan ini akan dapat membantu perkembangan motor halus dan motor kasar apabila anak-anak perlu bergerak untuk memungut dan menyusun blok atau bola tersebut.

Memberi kebebasan kepada anak-anak untuk memilih warna baju yang ingin dipakainya juga boleh digunakan untuk mengajar mereka tentang warna. Sambil-sambil membantu anak memakai baju atau pakaian, teliti warna butang atau corak yang berwarna.
sumber : FB fanpage IbuBapa Cemerlang

 Anda sedang mencari satu cara untuk memperkenalkan IQRA kepada anak-anak anda.
 E-IQRA adalah satu produk interaktif keluaran DBP yang menekankan konsep sebut dan dengar untuk menarik minat anak-anak seawal umur 2-3 tahun untuk belajar mengenal huruf-huruf hijaiyyah dan seterusnya membaca Al-Quran. Disertakan dengan infotajwid dan panduan bacaan yang jelas.
 Animasi berwarna-warni dan interaktif dan mesra pengguna amat sesuai bagi anak-anak kita meneroka setiap bab dan kandungan di dalam E-IQRA sambil belajar membaca IQRA.
kami sedang mengadakan 
Promosi Akhir Tahun 
berakhir 31 Disember 2012

Harga
RM120 percuma pos

Berminat PM inbox atau Untuk pembelian dan pertanyaan, email ke hycollections@gmail.com atau

Untuk tempahan dan pembelian bolehlah ke page FB saya,  BukuOnline at HYShoppe.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan